Hello Guest

Author Topic: Shaders on Android problem?  (Read 3330 times)

zblack

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Shaders on Android problem?
« on: April 13, 2015, 12:19:28 am »
Not entirely sure what's causing this, but 99% of my images/sprites are using the standard tk2d shader, BlendVertexColor. Android users of my latest app are getting black bars, pixel artifacts, and a strange "noise" pattern over the top of images.  See photos:

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9709
    • View Profile
Re: Shaders on Android problem?
« Reply #1 on: April 13, 2015, 09:01:34 am »
What devices is this happening on? Pretty certain this isn't a shader issue, sounds very much like a device specific unity issue...

dustinbahr

  • 2D Toolkit
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 76
    • View Profile
Re: Shaders on Android problem?
« Reply #2 on: April 13, 2015, 03:58:02 pm »
Samsung Galaxy 3 and 5, LG tablet, Moto x 2013. I'm wondering if it's some project setting because it seems like Unity should be working well on these. I'm stumped.

unikronsoftware

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 9709
    • View Profile
Re: Shaders on Android problem?
« Reply #3 on: April 13, 2015, 04:36:13 pm »
try turning off GLES3 if its enabled...

zblack

  • 2D Toolkit
  • Newbie
  • *
  • Posts: 22
    • View Profile
Re: Shaders on Android problem?
« Reply #4 on: April 14, 2015, 01:47:26 am »
So apparently letting Unity decide on the graphics drivers (Automatic) is a bad thing.  >:( Forced it to OpenGL 2.0 and everything is happy - sheesh. We can delete this topic if you'd prefer - sorry 'bout that. Thanks for the suggestion, tho! Was about the only setting I hadn't tried.